Marionette Lines

Fortunately, marionette lines are treatable. For example, we can remove marionette lines using fillers. Treatment of marionette lines can also be done using a muscle relaxant. This will make the angry and sad expression disappear; you will have a cheerful and soft appearance again, and you will immediately look younger again.

Marionette lines treated with natural fillers

Gelukkig zijn marionetlijnen goed te behandelen. Zo kunnen wij marionetlijnen verwijderen met behulp van fillers. Behandeling van marionetlijnen kan daarnaast ook met behulp van een spierverslapper. Deze laat de boze en trieste uitdrukking verdwijnen; u heeft weer een vrolijke en zachte uitstraling, en ziet er gelijk weer jonger uit.

Marionetlijnen kunnen ontstaan naarmate je ouder wordt. Het is vaak het gevolg van een verlies aan stevigheid van je huid en zwaartekracht. Je mondhoeken zakken hierdoor naar beneden en rimpels tussen de mondhoeken en kin worden zichtbaar. Dit zijn de marionetlijnen. Hierdoor kun je er onbedoeld boos of verdrietig uitzien en lijk je vaak wat ouder. De marionetlijnen zijn goed te behandelen. Zo kun je marionetlijnen verwijderen met behulp van fillers. Een behandeling van marionetlijnen kan daarnaast ook met behulp van een spierverslapper. Hierdoor zal je er weer jonger uitzien. Ook verdwijnt de boze en trieste uitdrukking. Je hebt weer een vrolijke en zachte uitstraling.

Een marionetlijnen behandeling is een veelvoorkomende ingreep bij Betan Clinics. Voordat de plastisch chirurg de behandeling uitvoert zal eerst een consult plaatsvinden. Hiervoor ontvang je thuis een digitale lijst met medische vragen. Deze dien je vooraf aan het consult al in te vullen en digitaal te versturen naar de plastisch chirurg. De resultaten van de vragenlijst zijn namelijk belangrijk om de behandeling veilig uit te voeren. Tijdens het consult zal de plastisch chirurg de marionetlijnen goed beoordelen. Dit bepaalt namelijk of er gebruik zal worden gemaakt van fillers of een spierverslapper. Als de marionetlijnen zijn veroorzaakt door het continu aanspannen van je mondhoekspier, is een spierverslapper de beste keuze. Dit middel helpt de spier te ontspannen. Hetzelfde geldt voor aanspanning van de spier in je kin. Deze trekt aan de huid waardoor rimpels ontstaan, waaronder ook marionetlijnen. Als er veel volumeverlies in de huid is en de marionetlijnen heel diep zijn, kan er beter gekozen worden voor fillers. De plastisch chirurg zal dit uitgebreid met je bespreken en beoordelen welk type behandeling beter voor je is. Ook zal de plastisch chirurg uitgebreid vertellen wat de verschillende ingrepen inhouden, wat het beoogde resultaat is, welke nazorg nodig is en wat de mogelijke risico’s zijn. Zo kan je een weloverwogen beslissing nemen. Kies je ervoor de marionetlijnen te behandelen? In dat geval vraagt de plastisch chirurg aan jou om een behandelovereenkomst te tekenen. Daarna zullen foto’s worden gemaakt. Zo kan later worden beoordeeld of het resultaat na de behandeling geslaagd is. De foto’s worden veilig bewaard in jouw medisch dossier.

Zoals eerder aangegeven zijn er verschillende behandelingen mogelijk om je marionetlijnen te verwijderen. Ten eerste is er de optie om te behandelen met een spierverslapper. Dit wordt gedaan als de marionetlijnen worden veroorzaak door het aanspannen van spieren. Betan Clinics gebruikt altijd spierverslappers van bekende en betrouwbare fabrikanten. Zo weten we zeker dat de spierverslapper die gebruikt wordt effectief en veilig is. Marionetlijnen verwijderen met een spierverslapper gebeurt met behulp van een fijne naald. Hiermee wordt het middel geïnjecteerd in de huid. Deze behandeling is vrijwel pijnloos en duurt slechts 5 tot 10 minuten. Een verdoving is dan ook niet nodig. Marionetlijnen behandelen kan ook met behulp van fillers. Dit gebeurt wanneer de marionetlijnen worden veroorzaakt door ouderdom van de huid. Er zijn verschillende soorten fillers die gebruikt worden voor de behandeling van marionetlijnen. Betan Clinics maakt meestal gebruik van fillers die bestaan uit een gel van hyaluronzuur. Hyaluronzuur komt van nature voor in je lichaam en zorgt ervoor dat je huid soepel blijft. Als je ouder wordt, neemt de productie ervan af. Daardoor zal je huid slapper worden en op die manier ontstaan rimpels. Door fillers te gebruiken kan dit tekort aan hyaluronzuur weer worden aangevuld. Het middel zorgt voor een meer egale en stevigere huid. Wanneer je kiest voor fillers is een verdoving mogelijk. Betan Clinics gebruikt hiervoor het middel lidocaïne. Nadat de huid is gereinigd en verdoofd, worden fillers met een dunne naald geïnjecteerd. De plastisch chirurg zal op meerdere plekken de fillers injecteren en de huid vervolgens masseren, zodat de ze zich gelijkmatig verspreiden. Een behandeling van marionetlijnen met fillers neemt gemiddeld 15 tot 20 minuten in beslag.

Zowel bij een behandeling met een spierverslapper als met fillers, kan de huid wat rood en gezwollen worden. Dit trekt vanzelf weer weg binnen enkele uren. Daarnaast ontstaan bij fillers soms ook enkele blauwe plekken. Deze verdwijnen binnen een paar dagen. Het resultaat van een behandeling met spierverslappers is niet direct zichtbaar. Vaak zie je pas na ongeveer 2 weken het resultaat. Fillers geven direct na de behandeling al resultaat. Na de behandeling kun je je dagelijkse werkzaamheden gewoon weer uitvoeren. Let er wel op dat je de eerste 2 dagen niet over de behandelde huid wrijft of deze masseert. Ook mag je een dag lang niet sporten en wordt het afgeraden om in de 2 weken na de behandeling de sauna of zonnebank te bezoeken. Blijf ook uit de zon wanneer deze erg sterk is. Je huid is namelijk extra gevoelig voor UV-straling na een behandeling van de marionetlijnen.
Na een behandeling met spierverslappers zul je nog even moeten wachten tot je het resultaat kunt zien. Na 2 weken zal het optimale resultaat zichtbaar zijn. Vervolgens zal dit effect uitwerken na 3 tot 4 maanden. Daarna kun je altijd terugkomen voor een vervolgbehandeling aan je marionetlijnen. Bij fillers zie je het resultaat direct na de behandeling. Echter, ook hierbij geldt dat het resultaat het beste te zien is na ongeveer 2 weken. Fillers zorgen ervoor dat de marionetlijnen voor langere tijd verdwenen zijn. Gemiddeld werkt het effect van fillers maar liefst 12 tot 18 maanden. Overigens geldt voor beide behandelingen dat het resultaat afhankelijk is van je leeftijd, levensstijl en de conditie van de huid. Het resultaat kan dus per persoon verschillen.
Er zijn maar weinig risico’s verbonden aan het gebruik van een spierverslapper en fillers bij de behandeling van marionetlijnen. Betan Clinics maakt bij de behandeling met spierverslappers gebruik van zeer kleine doseringen. Daardoor is de kans op een allergische reactie klein. Bijwerkingen zijn er nauwelijks. De fillers die worden gebruikt bij de behandeling van marionetlijnen zijn niet-permanent. Dit houdt in dat ze volledig door het lichaam worden afgebroken. Daarnaast zijn ze 100% natuurlijk. Zowel de spierverslappers als de fillers die Betan Clinics gebruikt zijn wereldwijd al miljoenen keren gebruikt door plastisch chirurgen en veroorzaken zelden complicaties. Er zijn dan ook vrijwel geen risico’s bij het laten verwijderen van marionetlijnen.

Schedule a non-binding consultation today

Marionette lines are excellent to repair with fillers. This makes you look as fresh and young as you feel. Betan Clinics offers you a non-binding consultation for information about the possibilities and the course of treatment. So you can start your skin rejuvenation process in peace and quiet. Are you interested? You can reach us by telephone on +31 (0)50 211 3 876. If you prefer to contact us by e-mail, please send us a message at info@betanclinics.com.

Why choose a treatment against marionette lines at Betan Clinics?

Highest quality and safety

Quality and safety always come first

An experienced plastic surgeon

Betan Clinics employs an experienced plastic surgeon with a high academic title. The plastic surgeon guarantees 100% attention and attention to detail.

Free consultation

Always a free 30-minute consultation. At home, you will receive a digital medical questionnaire in advance, so that the plastic surgeon has all the time during the consultation to discuss your questions and wishes.

Latest techniques

The latest, advanced treatment techniques for the best results.

Natural results

Less is more: preserving natural results. Together with you, the plastic surgeon will draw up a personal treatment plan that fully meets your wishes and produces a natural result.

Evening and weekend

Evening and weekend treatments

Reachable 24/7

Reachable 24/7 in case of complaints after the operation

Highest quality and safety

Quality and safety always come first

Latest techniques

The latest, advanced treatment techniques for the best results.

An experienced plastic surgeon

Betan Clinics employs an experienced plastic surgeon with a high academic title. The plastic surgeon guarantees 100% attention and attention to detail.

Natural results

Less is more: preserving natural results. Together with you, the plastic surgeon will draw up a personal treatment plan that fully meets your wishes and produces a natural result.

Reachable 24/7

Reachable 24/7 in case of complaints after the operation

Evening and weekend

Evening and weekend treatments

Free consultation

Always a free 30-minute consultation. At home, you will receive a digital medical questionnaire in advance, so that the plastic surgeon has all the time during the consultation to discuss your questions and wishes..

How much does a treatment against marionette lines at Betan Clinics cost?

At Betan Clinics, treatment against marionette lines is only performed by an experienced plastic surgeon and with the best A-brand injectables. A treatment against marionette lines is possible from € 95, including consultation and control. This is a very competitive price for a treatment that is qualitatively good and safely performed by a plastic surgeon with a high academic title.

Each treatment is tailor-made for you. This means that the plastic surgeon will draw up a personal treatment plan for you in line with your wishes and expectations. The plastic surgeon always gives honest and sincere advice. Would you like more information about a treatment against marionette lines? Then please contact us free of charge: call or send us a message on Whatsapp at +3150 211 3 876. We are available 7 days a week until 22:00 hours.

Mail us

info@betanclinics.nl

App us

050 21 138 76

Visit us

View our locations

The benefits of Betan Clinics

dr. Volkan Tanaydin

Dr. Volkan Tanaydin, MD, PhD, PharmD

Big number: 59910764601

Member of professional associations

Known from