Fillers voorhoofd

Horizontale rimpels op het voorhoofd kunnen jou en je huid een stuk ouder doen ogen dan je misschien bent. Voorhoofdsrimpels zijn effectief en snel te verhelpen door middel van botox, fillers of een combinatie van beide. In dit artikel gaan we in op hoe fillers de rimpels op jou voorhoofd kunnen opvullen, het verschil met botox en onze werkwijze bij het toedienen van fillers in het voorhoofd. Lees verder om meer te weten te komen over deze fillerbehandeling.

Wat zijn fillers?

Een filler is een injectable op basis van water en hyaluronzuur. Omdat de gel uit hoofdzakelijke natuurlijke ingrediënten bestaat – hyaluronzuur is een lichaamseigen stof – wordt een fillerbehandeling gezien als een natuurlijke injectable-ingreep. Filler worden gebruikt om rimpels van binnenuit op te vullen; een filler is een vulmiddel dat de huid onmiddellijk van vocht voorziet en zo rimpels en lijntjes verzacht of laat verdwijnen. Direct na het injecteren wordt de huid gladder en egaler. Bij Betan Clinics gebruiken we alleen veilige fillers van A-klasse kwaliteit. De fillers zijn afkomstig van erkende fabrikanten, bevatten geen dierlijke stoffen en worden biologisch afgebroken. Dit maakt een fillerbehandeling van het voorhoofd volkomen veilig.

Het verschil tussen voorhoofdrimpels en de fronsrimpel

In het gebied boven de ogen onderscheiden we verschillende rimpels: voorhoofdsrimpels en de fronsrimpel. Deze rimpelsoorten worden regelmatig in één adem genoemd, maar zijn wel degelijk verschillend. Met voorhoofdsrimpels worden de horizontale lijnen op het voorhoofd bedoeld. Deze ontstaan naarmate de jaren vorderen, door huidveroudering en de daarmee gepaarde afname van het huidvolume en de elasticiteit. Ook kunnen voorhoofdrimpels ontstaan door het veelvuldig optrekken van de wenkbrauwen. Een heel andere rimpel is de fronsrimpel. Als we over fronsrimpels spreken, bedoelden we de verticale lijnen tussen de wenkbrauwen. Deze zijn meestal zichtbaar wanneer je fronst of boos kijkt.

Fillers of botox in het voorhoofd?

Bij Betan Clinics behandelen we voorhoofdrimpels met botox of fillers. Of met een combinatie van beide, afhankelijk van de wensen en het advies van onze plastisch chirurg dr. Volkan Tanaydin. Voor welke injectable de plastisch chirurg kiest, hangt nauw samen met de diepte van de rimpels. Bij fijne lijntjes en oppervlakkige rimpels volstaat een botoxbehandeling meestal. Door botox in de voorhoofdrimpels te injecteren, kunnen de spieren van het voorhoofd minder goed of niet meer worden aangespannen, waardoor de rimpels (tijdelijk) verdwijnen. Heb je last van diepere rimpels? Dan volstaat botox meestal niet en kan de plastisch chirurg voor een fillerbehandeling van het voorhoofd kiezen. Fillers vullen met name de diepe rimpels op, zorgen voor volumeherstel en kunnen zo rimpels verzachten of helemaal laten verdwijnen. Of botox of fillers in jouw geval de beste keuze zijn, kan dr. Tanaydin tijdens een vrijblijvend consult vaststellen. Maak eenvoudige via onze contactpagina een afspraak.

Fillers in het voorhoofd: de behandeling

Blijkt na het consult dat een fillerbehandeling voor het voorhoofd in jouw geval de juiste ingreep is? Dan is hier meestal direct na het consult ruimte voor. Voordat we aan de behandeling beginnen, willen we zeker weten dat je je op je gemak voelt en dat alles duidelijk is. Heb je geen vragen meer? Dan begint dr. Tanaydin met het aftekenen van de huid. Zo ziet hij in een oogopslag waar de filler geïnjecteerd moet worden. Voorhoofdfiller worden direct in de huid geïnjecteerd, met gebruik van een zeer fijne naald. Omdat we zo’n dunne naald gebruiken voor het toedienen van de filler is de behandeling nagenoeg pijnloos. Je voelt hoogstens kleine prikjes in de huid, te vergelijken met speldenprikjes. De plastisch chirurg injecteert de filler langzaam in de huid, waarna hij telkens kleine pauzes neemt om het middel in de huid te masseren. Een filler behandeling van het voorhoofd duurt doorgaans vijftien minuten. Na de ingreep kan je direct je dagelijkse werkzaamheden hervatten. De huid kan hoogstens wat rood en gezwollen zijn, maar dit trekt vaak dezelfde dag nog weg.

Waarom kiezen voor een filler behandeling bij Betan Clinics?

Highest quality and safety

Quality and safety always come first

An experienced plastic surgeon

Betan Clinics employs an experienced plastic surgeon with a high academic title. The plastic surgeon guarantees 100% attention and attention to detail.

Free consultation

Always a free 30-minute consultation. At home, you will receive a digital medical questionnaire in advance, so that the plastic surgeon has all the time during the consultation to discuss your questions and wishes.

Latest techniques

The latest, advanced treatment techniques for the best results.

Natural results

Less is more: preserving natural results. Together with you, the plastic surgeon will draw up a personal treatment plan that fully meets your wishes and produces a natural result.

Evening and weekend

Evening and weekend treatments

Reachable 24/7

Reachable 24/7 in case of complaints after the operation

Highest quality and safety

Quality and safety always come first

Latest techniques

The latest, advanced treatment techniques for the best results.

An experienced plastic surgeon

Betan Clinics employs an experienced plastic surgeon with a high academic title. The plastic surgeon guarantees 100% attention and attention to detail.

Natural results

Less is more: preserving natural results. Together with you, the plastic surgeon will draw up a personal treatment plan that fully meets your wishes and produces a natural result.

Reachable 24/7

Reachable 24/7 in case of complaints after the operation

Evening and weekend

Evening and weekend treatments

Free consultation

Always a free 30-minute consultation. At home, you will receive a digital medical questionnaire in advance, so that the plastic surgeon has all the time during the consultation to discuss your questions and wishes..

Zijn fillers in het voorhoofd pijnlijk?

Bij Betan Clinics vinden we het belangrijk dat onze patiënten de behandeling zo prettig mogelijk doorstaan, daarom gebruiken wij alleen A-kwaliteit fillers met daarin een verdovingsmiddel én wordt er geïnjecteerd met een zeer dunne naald. Deze maatregelen zorgt ervoor dat een behandeling waarbij fillers in het voorhoofd geïnjecteerd worden niet als pijnlijk wordt ervaren. Je voelt slechts kleine prikjes. Ook na de behandeling heb je weinig last van het geïnjecteerde gebied.

Wat kost een fillerbehandeling?

Het tarief van een fillerbehandeling wordt per milliliter (ml) benodigde fillers berekend. Dit is bij Betan Clinics €450 per ml. Voor het voorhoofd is 1 ml doorgaans voldoende. Bij Betan Clinics werken we altijd volgens het uitgangspunt less is more, waarbij we voor de meest subtiele resultaten liever iets minder filler gebruiken dan te veel.

Mail us

info@betanclinics.nl

App us

050 21 138 76

Visit us

View our locations

De werkwijze van Betan Clinics: less is more

Een gladde huid en een jeugdig voorhoofd zijn mooi, maar bij Betan Clinics houden we het graag subtiel en natuurlijk. Al sinds de start van Betan Clinics werken wij volgens het principe less is more: liever een natuurlijk resultaat met iets minder filler dan een overdaad aan injectables waardoor overduidelijk zichtbaar is dat je ‘iets’ hebt laten doen. Ook voor het behandelen van voorhoofdsrimpels gebruiken wij bij voorkeur een subtiele dosering filler.

Dr. Volkan Tanaydin heeft jarenlange ervaring met botox en fillers en streeft bij iedere behandeling naar absolute perfectie. Hij heeft oog voor detail en biedt bij iedere ingreep 100% maatwerk. Wil je meer lezen over zijn visie op botox en fillers? Je leest het in dit blogartikel.

De fillerbehandeling van het voorhoofd voeren we uit in alle klinieken. waaronder de kliniek in Groningen, Leeuwarden, Sneek en Zwolle.

Ben je benieuwd of deze ingreep iets voor jou is? Telefonisch, via de mail of via WhatsApp geven we je graag advies. Ook kun je via deze pagina direct een afspraak inplannen.

The benefits of Betan Clinics

dr. Volkan Tanaydin

Dr. Volkan Tanaydin, MD, PhD, PharmD

Big number: 59910764601

Member of professional associations

Known from