Fillers onder ogen

Wallen, donkere kringen, diepe traangootjes en rimpels onder de ogen kunnen ervoor zorgen dat je er vermoeid en ouder uitziet dan je werkelijk bent. Met fillers onder de ogen zijn deze problemen relatief snel en nagenoeg pijnloos op te lossen. Een hyaluronzuurfiller hydrateert de huid van binnenuit en vult de huid zo op. Dit zorgt ervoor dat de huid onder de ogen gladder en stralender oogt. In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over fillers onder de ogen en wat je kunt verwachten van deze behandeling.

Wat is een filler precies?

Een filler is een vloeistof bestaande uit water en hyaluronzuur. Zoals de naam doet vermoeden, werkt een filler als een vulmiddel. In de huid zorgt een filler voor hydratatie, waardoor rimpels minder zichtbaar worden en de huid soepeler en gladder wordt. Onder de ogen kan een filler zo diepe traangootjes opvullen, waardoor wallen en donkere kringen minder opvallen. Ook maakt een filler de huid gladder, met als gevolg dat rimpels onder de ogen zachter worden of helemaal verdwijnen. Bij Betan Clinics gebruiken we voor onder de ogen alleen veilige A-kwaliteit hyaluronzuurfillers afkomstig van erkende fabrikanten. De fillers zijn niet-permanent, biologisch afbreekbaar en bevatten geen dierlijke bestanddelen.

Het verschil tussen wallen en kringen

Met fillers onder de ogen kunnen wallen en donkere kringen worden aangepakt. Maar niet iedereen met kringen heeft last van wallen en andersom. Wat het verschil is tussen wallen en kringen? Donkere kringen zijn blauwe of grijze verkleuringen onder het oog en vaak het gevolg van erfelijkheid. Wanneer je een nacht slecht slaapt, zetten de bloedvaatjes onder de ogen uit, waardoor de donkere kringen meer opvallen. De kleurloze vocht- of vetophopingen onder de ogen noemen we wallen. Sommige mensen hebben van nature wallen – permanent of alleen wanneer ze lachen. In andere gevallen ontstaan wallen op latere leeftijd, door huidveroudering.

Wat zijn traangootjes?

Bij Betan Clinics voeren we wekelijks behandelingen met traangoot fillers uit. Bij deze ingreep richten we ons op het traangootje: het geultje onder het oog dat van de binnenste ooghoek naar het midden van de wang loopt. Naarmate de jaren vorderen, worden de traangootjes steeds dieper. De huid verliest volume, het bindweefsel wordt dunner en zodoende worden de traangootjes en dus wallen en kringen zichtbaarder. Maar niet alleen ouderdom is een oorzaak van dieper wordende traangootjes. Ook vermoeidheid, omgevingsfactoren en genen spelen een rol bij de zichtbaarheid van je traangootjes.

Fillers onder de ogen: de behandeling

Wanneer je het volumeverlies onder de ogen wilt herstellen, zijn fillers onder de ogen een goede keuze. Een filler vult de huid onder de ogen van binnenuit op met hyaluronzuur, wat direct voor een gladmakend resultaat zorgt. Rimpels ogen zachter en de huid oogt voller en jeugdiger. Omdat de traangootjes na het inspuiten van een filler minder diep zijn, vallen donkere kringen en wallen minder op. Bij een fillerbehandeling van de ogen injecteren we de filler via de wang en middels een canule in de huid onder de ogen. De plastisch chirurg masseert de filler tijdens het injecteren in de huid, waardoor de filler gelijkmatig wordt verdeeld en goed wordt opgenomen. Een fillerbehandeling van de ogen en traangootjes duurt maximaal dertig minuten. Na de ingreep kan je direct je dagelijkse werkzaamheden hervatten. De huid kan hoogstens wat rood en gezwollen zijn, maar dit trekt vaak dezelfde dag nog weg.

Waarom kiezen voor een filler behandeling bij Betan Clinics?

Highest quality and safety

Quality and safety always come first

An experienced plastic surgeon

Betan Clinics employs an experienced plastic surgeon with a high academic title. The plastic surgeon guarantees 100% attention and attention to detail.

Free consultation

Always a free 30-minute consultation. At home, you will receive a digital medical questionnaire in advance, so that the plastic surgeon has all the time during the consultation to discuss your questions and wishes.

Latest techniques

The latest, advanced treatment techniques for the best results.

Natural results

Less is more: preserving natural results. Together with you, the plastic surgeon will draw up a personal treatment plan that fully meets your wishes and produces a natural result.

Evening and weekend

Evening and weekend treatments

Reachable 24/7

Reachable 24/7 in case of complaints after the operation

Highest quality and safety

Quality and safety always come first

Latest techniques

The latest, advanced treatment techniques for the best results.

An experienced plastic surgeon

Betan Clinics employs an experienced plastic surgeon with a high academic title. The plastic surgeon guarantees 100% attention and attention to detail.

Natural results

Less is more: preserving natural results. Together with you, the plastic surgeon will draw up a personal treatment plan that fully meets your wishes and produces a natural result.

Reachable 24/7

Reachable 24/7 in case of complaints after the operation

Evening and weekend

Evening and weekend treatments

Free consultation

Always a free 30-minute consultation. At home, you will receive a digital medical questionnaire in advance, so that the plastic surgeon has all the time during the consultation to discuss your questions and wishes..

Zijn fillers onder de ogen pijnlijk?

Omdat wij de juiste maatregelen nemen, wordt een fillerbehandeling van de ogen over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Wij gebruiken uitsluitend fillers waaraan aan verdovingsmiddel is toegevoegd, waardoor de ingreep vrijwel gevoelloos is. Je voelt alleen een klein prikje in de wang van het inbrengen van de canule. Ook na de behandeling voelt het geïnjecteerde gebied niet pijnlijk of gevoelig.

Wat kosten fillers onder de ogen?

De prijs van fillers gaat per milliliter (ml). Bij Betan Clinics hanteren we een tarief van €450 per ml. Hoeveel milliliter nodig is, is afhankelijk van het te behandelen gebied, je wensen en het advies van onze plastisch chirurg. Voor het behandelen van de traangootjes en rimpels onder de ogen gaan we doorgaans uit van 1 ml. Bij Betan Clinics gaan we uit van het principe less is more, waarbij we voor de meest natuurlijke resultaten liever iets minder filler gebruiken dan te veel.

Wanneer zijn fillers geen optie bij wallen?

Fillers hebben vooral een positief effect wanneer de wallen zijn ontstaan door volumeverlies. Bij erfelijk bepaalde wallen zijn de vetophopingen vaak zo groot dat een fillerbehandeling weinig uithaalt. Voor dit probleem adviseren wij een onderooglidcorrectie, waarbij de vet- en/of vochtophopingen chirurgisch worden verwijderd. De plastisch chirurg kan je hierover adviseren tijdens een vrijblijvend consult.

Mail us

info@betanclinics.nl

App us

050 21 138 76

Visit us

View our locations

De werkwijze van Betan Clinics: less is more

Wij geloven in chirurgische ingrepen die een zo natuurlijk mogelijk resultaat laten zien. Less is more is onze uitgangspositie, om welke behandeling het ook gaat. Ook bij de behandeling van rimpels onder de ogen en diepe traangootjes gaan we uit van een subtiele dosering filler, om een onnatuurlijk resultaat te voorkomen. Bij Betan Clinics is dr. Volkan Tanaydin werkzaam, dubbelgecertificeerd plastisch chirurg met jarenlange ervaring met onder meer botox- en fillerbehandelingen. Hij heeft oog voor detail en biedt bij iedere ingreep maatwerk, waarbij hij te allen tijde streeft naar absolute perfectie. Meer weten over onze visie op botox- en fillerbehandelingen? Je leest het in dit blogartikel.

Wil je meer weten over fillers onder de ogen en de mogelijkheden van fillers bij wallen en kringen? Kom gerust langs voor een vrijblijvend consult of laat ons je telefonisch, via de mail of WhatsApp meer vertellen.

The benefits of Betan Clinics

dr. Volkan Tanaydin

Dr. Volkan Tanaydin, MD, PhD, PharmD

Big number: 59910764601

Member of professional associations

Known from