Botuline toxine

Botuline toxine, ook wel botox genoemd in de volksmond, wordt met name gebruikt om gelaatsspieren die de mimiek verzorgen te verslappen. Een Botuline Toxine behandeling zorgt voor spierverslapping, waardoor rimpels nauwelijks tot niet meer zichtbaar zijn. Botuline Toxine wordt echter niet alleen gebruikt om rimpels te verminderen, maar kan ook ingezet worden tegen tandenknarsen, migraine en overmatig transpireren.

Wilt u deskundig advies of een behandeling met Botuline Toxine voor uw klachten de beste oplossing is? Vraag gerust een vrijblijvend consult aan voor persoonlijk advies.

Wat is Botuline Toxine?

Het middel Botuline Toxine is een natuurlijk eiwit dat wordt geproduceerd door de bacterie Clostridium Botulinum. Van oorsprong wordt het middel gebruikt om spierspasmen en andere spierspanningen te behandelen. Pas later heeft men ontdekt dat Botuline Toxine, in de volksmond vaak botox genoemd, erg geschikt is voor cosmetische doeleinden.

Zo wordt er voor het behandelen van rimpels of aandoeningen die veroorzaakt worden door overmatige spierspanning, ook wel mimische rimpels genoemd, vaak gekozen voor het middel Botuline Toxine. Botuline Toxine is een spierverslapper die voorkomt dat een stimulerende stof uit de zenuw vrijkomt, waardoor de prikkeloverdracht gedeeltelijk of zelfs volledig blokkeert. Dit heeft als gevolg dat de spier hierdoor nauwelijks tot niet meer kan samentrekken. Bij het behandelen van overmatig transpireren werkt botuline toxine op dezelfde manier. Door de prikkeloverdracht te blokkeren wordt voorkomen dat de zweetklieren zweet kunnen produceren.

Verschil tussen Botuline Toxine en fillers

Het komt regelmatig voor dat men Botuline Toxine verward met fillers. Beide middelen behoren tot de injectables, maar werken heel anders. Zo wordt Botuline Toxine gebruikt voor het behandelen van dynamische rimpels. Dit zijn rimpels die ontstaan door het aanspannen van spieren. Terwijl fillers gebruikt worden om statische rimpels, veroorzaakt door huidverslapping en -veroudering, te behandelen. De middelen Botuline Toxine en fillers hebben wel gemeen dat ze beide gebruikt worden om rimpels te verminderen.

Waarom kiezen voor een Botuline Toxine behandeling bij Betan Clinics?

Highest quality and safety

Quality and safety always come first

An experienced plastic surgeon

Betan Clinics employs an experienced plastic surgeon with a high academic title. The plastic surgeon guarantees 100% attention and attention to detail.

Free consultation

Always a free 30-minute consultation. At home, you will receive a digital medical questionnaire in advance, so that the plastic surgeon has all the time during the consultation to discuss your questions and wishes.

Latest techniques

The latest, advanced treatment techniques for the best results.

Natural results

Less is more: preserving natural results. Together with you, the plastic surgeon will draw up a personal treatment plan that fully meets your wishes and produces a natural result.

Evening and weekend

Evening and weekend treatments

Reachable 24/7

Reachable 24/7 in case of complaints after the operation

Highest quality and safety

Quality and safety always come first

Latest techniques

The latest, advanced treatment techniques for the best results.

An experienced plastic surgeon

Betan Clinics employs an experienced plastic surgeon with a high academic title. The plastic surgeon guarantees 100% attention and attention to detail.

Natural results

Less is more: preserving natural results. Together with you, the plastic surgeon will draw up a personal treatment plan that fully meets your wishes and produces a natural result.

Reachable 24/7

Reachable 24/7 in case of complaints after the operation

Evening and weekend

Evening and weekend treatments

Free consultation

Always a free 30-minute consultation. At home, you will receive a digital medical questionnaire in advance, so that the plastic surgeon has all the time during the consultation to discuss your questions and wishes..

Verschillende merken Botuline Toxine

Men spreekt vaak over Botox, maar vaak wordt er Botuline Toxine bedoeld. Botox is namelijk een beschermde merknaam van de fabrikant Allergan. Tegenwoordig zijn er verschillende merken Botuline Toxine. Van zeer gerenommeerde A-klasse merken tot kleine, onbekende merken. De meest bekende en betrouwbare merken zijn Botox, Bocouture, Vistabel, Dysport en Azzalure. Bij Betan Clinics maken we alleen gebruik van veilige en effectieve merken die uitgebreid wetenschappelijk getest zijn. Alle Botuline Toxine producten in onze kliniek zijn afkomstig van gerenommeerde leveranciers, waarvan het effect bewezen effectief en veilig is. Met de middelen die wij gebruiken zijn reeds miljoenen mensen behandeld. De keuze voor A-klasse producten in combinatie met onze ruime ervaring zorgt voor optimale resultaten en een veilige behandeling.

Waarvoor wordt Botuline Toxine gebruikt?

Het middel Botuline Toxine wordt al ruim 25 jaar gebruikt voor verschillende cosmetische behandelingen. Al jaren weten we dat Botuline Toxine een ultieme oplossing tegen veroudering is. Steeds vaker kiezen vrouwen en mannen voor een behandeling met Botuline Toxine om een frisser, jonger aanzien te behouden. Botuline Toxine wordt gebruikt om mimische spieren te verslappen. Vaak wordt er gekozen voor dit middel bij een behandeling van fronsrimpels, kraaienpootjes, voorhoofdsrimpels en lachrimpels. Daarnaast wordt Botuline Toxine ook gebruikt voor een behandeling bij zichtbaar tandvlees bij lachen (gummy smile), migraine klachten, overmatig transpireren, tandenknarsen en een wenkbrauwlift.

Wat kunt u verwachten van een Botuline Toxine behandeling?

Alvorens u een behandeling ondergaat bij Betan Clinics wordt tijdens een vrijblijvend consult om uw klachten en wensen te bespreken. Komt u in aanmerking voor een behandeling met Botuline Toxine? Dan wordt er samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld. Ook geven wij deskundig en eerlijk advies over welke resultaten voor u haalbaar zijn, zodat u precies weet wat u als resultaat kunt verwachten. Bij ons staat een subtiel en natuurlijk resultaat altijd centraal.

Tijdens de behandeling wordt er door de plastische chirurg gewerkt met de kleinste naalden ter wereld, waardoor u zeer weinig voelt van het injecteren. De behandeling is vrijwel pijnloos. Ter vergelijking: het epileren van de wenkbrauwen is vele malen pijnlijker. Een plaatselijke verdoving is dan ook niet nodig. De exacte duur van een behandeling varieert, maar gemiddeld duurt het 5 tot 10 minuten. Per behandelde zone wordt er door de plastische chirurg een nauwkeurige hoeveelheid Botuline Toxine in de juiste spier geïnjecteerd. Dit heeft geen enkele nadelige gevolgen op de gezondheid.

Na de behandeling kan de huid van het behandelde gebied wat rood, licht gezwollen en gevoelig zijn. Dit is een normale reactie van de huid dat weer binnen half uur wegtrekt. U kunt na de behandeling direct naar huis.

Mail us

info@betanclinics.nl

App us

050 21 138 76

Visit us

View our locations

Resultaat van de behandeling

Het effect van een behandeling met Botuline Toxine is vaak 1 tot 2 weken na de behandeldatum optimaal. Gemiddeld is het effect na 3 tot 4 maanden uitgewerkt, waardoor de spieractiviteit van de behandelde spieren volledig terugkomt. Veel mensen kiezen dan ook herhaaldelijk voor een behandeling om te voorkomen dat rimpels terugkeren. Door herhaling van de behandeling zal het effect van een rimpelvrije huid langer aanhouden. Na 2 weken komt u eventueel terug op controle om samen met de plastisch chirurg het resultaat te beoordelen.

Specialist in behandeling met Botuline Toxine

Betan Clinics is gespecialiseerd in behandelingen met injectables, waaronder ook Botuline Toxine. Onze kliniek werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. U kunt bij ons vertrouwen op deskundigheid, veiligheid, strikte hygiëne en een natuurlijk resultaat.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een behandeling met Botuline Toxine? Wij adviseren u graag tijdens een vrijblijvend consult. Neem gerust contact met ons op om een afspraak in te plannen.

The benefits of Betan Clinics

dr. Volkan Tanaydin

Dr. Volkan Tanaydin, MD, PhD, PharmD

Big number: 59910764601

Member of professional associations

Known from