Fabeltjes rondom botox en fillers: wat is waar en niet waar?

fabeltjes botox

Botox zou je volledig strak trekken, onnatuurlijk zijn en alleen geschikt zijn voor wanneer je de vijftig bent gepasseerd. Feit of fabeltje? In dit blogartikel gaan we in op de fabeltjes en onwaarheden rondom botox en fillers

Botox en fillers geven een onnatuurlijk resultaat

Absoluut niet waar. Door botox en fillers in de juiste doseringen op de goede plekken aan te brengen, krijg je júist een natuurlijk resultaat. Ons motto is less is more. We gebruiken liever een iets lagere dosering dan een te hoge, om een subtiel en natuurlijk resultaat te bewerkstelligen. Een botox- of fillerbehandeling bij Betan Clinics accentueert je natuurlijke jeugdigheid, waarbij de eigen unieke anatomie, gelaatsuitdrukkingen en contouren behouden blijven. In dit blogartikel gaan we dieper in op onze werkwijze en visie. 

Botox heeft alleen zin als je veel rimpels hebt

Dat klopt niet. Botox doet zijn werk ook op een huid die nog weinig last heeft van lijntjes en rimpels. Heb je bijvoorbeeld een subtiele fronsrimpel? Dan zal botox deze rimpel verzachten en voorkomen dat de rimpel dieper wordt. In die zin werkt botox preventief: het voorkomt tijdelijk dat je meer of diepere rimpels krijgt. Je kunt daarnaast met botox een fraaie subtiele wenkbrauwlift bewerkstelligen zodat je een meer open en minder vermoeide uitstraling krijgt. Wil je (heel) diepe rimpels ten gevolge van huidveroudering aanpakken? Dan is een filler in sommige gevallen een beter alternatief. 

Botox en fillers doen veel pijn

Nee, dit klopt niet. De prikjes die we zetten wanneer botox en filler worden ingespoten, kunnen wat onprettig aanvoelen, maar pijnlijk is het zeker niet. Bij een botoxbehandeling bij Betan Clinics geven de meeste klanten op schaal van 0 tot 10 het pijnlevel een 1. Dit komt omdat we de fijnste naalden ter wereld gebruiken. Bij een fillerbehandeling kan het pijnlevel variëren van 2-7. Indien gewenst dienen we een lokale verdoving toe, maar in de praktijk is hier nauwelijks vraag naar. 

Fillers geven een opgespoten gezicht

Bij ons niet. Net als bij een botoxbehandeling streven we bij een fillerbehandeling naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat. We gebruiken altijd zo min mogelijk filler. Less is more. 

Botox en fillers zijn hetzelfde

Zeker niet. Botox en fillers zijn allebei zogenoemde injectables, maar beide met een andere werking. Botuline toxine werkt als een spierverslapper, waardoor rimpels en plooien niet gevormd kunnen worden en hierdoor minder tot niet meer zichtbaar zijn. Een filler is een vulmiddel op basis van hyaluronzuur dat de huid van binnenuit opvult en zo de rimpels doet verzachten.

Door botox verdwijnt je gezichtsexpressie en kan je geen emoties meer tonen

Misschien wel een van de grootste fabels op het gebied van botox. Botuline toxine zorgt absoluut niet voor een bevroren gezicht. Ook zorgt botox er niet voor dat je je wenkbrauwen niet meer kan optrekken of niet meer verbaasd kan kijken. Zeker niet wanneer je de juiste hoeveelheid botox doseert, zoals we bij Betan Clinics te allen tijde doen. Bij ons geldt: liever iets minder met een subtiel, natuurlijk resultaat dan te veel met een onnatuurlijk resultaat.

Botox is alleen voor vrouwen

Hoewel het grootste deel van onze cliënten vrouwelijk is, zijn botox en fillers zeker ook geschikt voor mannen. Wanneer mannen voor botox komen, is dat meestal om een specifiek probleem te verhelpen, zoals een fronsrimpel of overhangende wenkbrauwen of bovenoogleden. Met botox kun je dan op een heel natuurlijke manier zonder te opereren een open uitstraling geven terwijl de andere mimiek zoals lachen en verbaasd kijken volledig intact blijft. 

Als botox of fillers zijn uitgewerkt, krijg je juist meer rimpels

Niet waar. Wanneer de botox je lichaam heeft verlaten, ziet je huid er weer uit zoals vóórdat je botox gebruikte. Je hebt dus niet meer of diepere rimpels. Houd er rekening mee dat het effect van botox gemiddeld drie tot zes maanden houdt. Hierna kan je ervoor kiezen opnieuw een botoxbehandeling te ondergaan. Ook met fillers is dit niet waar. Er wordt vaak gedacht dat als de filler weggaat dat er dan huidverslapping kan ontstaan. Aangezien wij bij Betan Clinics met minimale hoeveelheden werken is dit niet het geval. 

Botox is giftig

Dit klopt niet. Het woord ‘toxine’ in botuline toxine impliceert dat botox giftig is, maar dat is niet het geval. Het is een geneesmiddel. Bij een cosmetische botoxdosering wordt factor 200-300 lager gebruikt dan wat als toxisch wordt beschouwd, waardoor botox een van de meest veilige cosmetische ingrepen is. Daarnaast is het goed om te beseffen dat botox altijd van tijdelijke aard is. Bevalt botox onverhoopt niet? Geen zorgen: na enkele maanden is de botox uitgewerkt en is er niets meer van te zien.

Ben je benieuwd of botox en fillers iets voor jou zijn? Of heb je nog vragen over botox en fillers? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak voor een vrijblijvend (digitaal) consult.

Vrijblijvend advies?

Mail us

info@betanclinics.nl

App us

050 21 138 76

Visit us

View our locations

ervaring tips lip fillers
Fillers

Lip fillers ervaringen

Een lipvergroting met lip fillers is onder de 20ers en 30ers bij uitstek de meest